تاریخچه مسابقه بین المللی نقاشي كودكان و نوجوانان اصفهان
دبیرخانه: خانه كودك سازمان فرهنگي اجتماعي ورزشي شهرداري اصفهان
سیر تکاملی مسابقه
خانه كودك يك مركز تخصصي براي اجراي برنامه ، رويداد و كلاس هاي آموزشي براي كودكان از سنين 2 تا 12 سال است . این مجموعه با سابقه طولاني در عرصه پرورش استعدادهاي كودكان و حمايت از آنها سعي کرده است فرصتی را در همه عرصه ها برای كودكان شهر فراهم نماید تا بتوانند آنچه آرزو دارند به دست بیاورند.
کانون نقاشان کودک
“كانون نقاشان كودك” در سال 93 براي هدايت استعدادهاي تجسمي كودكان راه اندازي شد.با ايجاد”كانون نقاشان” فرصتي براي كودكان فراهم شد تا در طول سال های متمادی همچنان بياموزند و نتيجه آموخته هاي خود را به صورت نمايشگاهي به نمایش بگذارند.
از این رو در دو سال پياپي نقاشي كودكان در مسابقات بين المللي شانگ هاي چين و ژاپن شركت داده شد که توانستند رتبه هاي خوبي را به دست بياورند . اين اتفاقات باعث گرديد ما به عنوان برگزار كننده بخواهيم زمينه اي براي شناخت استعداد هاي ويژه كودكان در عرصه تجسمي فراهم آوريم .
از این رو در سال 1398 پيشنهاد برگزاري مسابقه ای در سطح ملي براي كشف استعداد كودكان در دو گرايش نقاشي و مجسمه سازي ارائه و مصوب شد.
مسابقه نقاشی کودکان و نوجوانان اصفهان در سال هاي 1398و1399در سطح ملی برگزار شد و توانست نگاه كودكان و نوجوانان را به موضوعات مورد نظر جشنواره جلب كند. در سال 1400 در اولین دور برگزاری بینالمللی و با هدف ارزیابی نگاه کودکان به شهر و تقویت حس تعلق و هویت شهری به رقابت بين كودكان در عرصه داخلي و خارجي پرداخت كه بسيار مورد استقبال قرار گرفت. در سال 1401 در دومین دوره بین المللی با موضوع ” مشاغل شهر من ” با هدف آشنایی کودکان و نوجوانان با مشاغل مختلف شهر و ارتقاء هویت شغلی آنها مورد استقبال گسترده کودکان و نوجوانان قرار گرفت. این مسابقه در سومین دوره بین المللی خود با عنوان ” جاهای دیدنی شهر من ” منتظر ارسال نقاشی کودکان و نوجوانان ۴ تا ۱۸ سال می باشد.


سال اول
در اولین سال، “اصفهان” به دلایل زیربه عنوان موضوع اصلی مسابقه انتخاب شد:
اول) با توجه به اینکه اصفهان به عنوان شهر دوستدار كودك انتخاب شده بود ، تصمیم گرفته شد كه كودكان یادبگیرند در شهري زندگي مي كنند كه سراسر جهان آن را مي شناسند و بايد براي نگهداري از ميراث ارزشمند آن تلاش كنند.
دوم) اصفهان براي توسعه 5 ساله خود طرح هايي دارد كه قطعا ديدگاه كودكان مي تواند عيب ها و كاستي هاي آن را نمایان سازد.
سوم) شناساندن پتانسيل هاي اصفهان به ساير كودكان ايران و جهان

سال دوم
در سال دوم موضوع اين مسابقه “آينده ي شهر من” بود. يعني دوست داشتيم كودكان و نوجوانان به ما بگويند از نگاه آنها در آينده، شهرشان دست خوش چه تغييراتي خواهد شد؟ آيا آنها به مردمان يك شهر توجه دارند؟ آيا مكان هاي تاريخي شهر برايشان مهم است ؟ آيا معماري اكنون شهرها را به همين شكل ممكن دوست دارند يا دلشان مي خواهد در آينده شهرشان تغيير كند؟ طبيعت و زيبايي هاي شهرشان را چه شكلي مي بينند و دوست دارند در آينده به چه شكلي تبديل شود؟ اصلا، زندگي در آينده از نظر آنها بر روي زمين است يا در جاهايي ديگري مانند فضا دريا و بيابان هم امكان پذير است؟ آنها مي توانستند در مورد تمام عناصر شهر از جمله معماري، روابط اجتماعي، سيستم حمل و نقل و حتي آلودگي هايي كه شهرها را تهديد مي كند خيال پردازي كنند و آنچه را بيشتر دوست دارند به تصوير بكشند. اين فرصت با تمام تفاوت هاي فرهنگي و هنري بين شهر هاي ايران فرصتي بود براي به تصوير كشيدن خيال هاي كودكانه تا نشان دهيم دنياي كودكي،رنگي ترين دنيا و بي آلايش ترين دنيايي است كه مي توان يافت و از آن براي برنامه ريزي هاي آينده الهام گرفت.

سال سوم
در سال سوم به پيشنهاد معاون فرهنگی شهردار اصفهان ،مجتبی شاه مرادي،مسابقه در سطح بين الملل برگزار مي شود. موضوع “شهر من ،شهر زندگي” براي اين سال انتخاب شد. چرا كه مي خواستيم نگاه كودكان به زيست بوم آنها را به دست آوريم و بفهميم كودكان چه نگاه و چه حسي نسبت به مكان محله و شهري كه در آن زندگي مي كنند دارند و چه چيزهايي براي آنها مهم است. كودكان در مسابقه سوم به ما مي آموزند شهرها را از نگاه كودكان آماده و طراحي كنيم و زمينه رفاه و سلامت جسمي و رواني آنها را در نظر قرار دهيم.