Scroll Top
2

به گزارش ایکنا از اصفهان، آیین افتتاحیه و رونمایی از پوستر چهارمین دوره مسابقه بین‌المللی نقاشی کودکان و نوجوانان اصفهان (پوپک) عصر امروز، ۲۰ آبان‌ماه با حضور جمعی از مسئولان، مردم و کودکان در کتابخانه مرکزی شهرداری اصفهان برگزار شد و هدهد این دوره از مسابقه در آسمان هنرشهر به پرواز درآمد.

کمال حیدری، معاون فرهنگی شهردار و رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان در آغاز این مراسم اظهار کرد: استقبال بسیار خوبی که در سال گذشته رقم خورد، ما را تشویق کرد بیشتر و بهتر از قبل به این برنامه بپردازیم و اعتبارات بهتری در مقایسه با سال گذشته برای آن در نظر گرفته‌ایم.

وی افزود: اصفهان شهر دوستدار کودک است و پوپک را باید بهتر از قبل رقم بزنیم؛ زیرا موجب ارتقای کودکان می‌شود. کودکان و نوجوانان دنیایی از نشاط، انرژی و امید هستند و این نشاط و انرژی باید با تلاش و بسترهایی که ما بزرگترها فراهم می‌کنیم، به منصه ظهور برسد.

معاون فرهنگی شهردار اصفهان تصریح کرد: جشنواره بین‌المللی نقاشی کودکان و نوجوانان اصفهان یکی از همین بسترهاست که کودکان را برای ورود به عرصه اجتماعی آماده می‌کند و موجب مهارت‌افزایی و ارتباط آن‌ها با اقوام و کشورها می‌شود. نقاشی زبانی جهانی است و موجب می‌شود کودکان بتوانند بدون آلایش و با استفاده از رنگ و نقاشی، زندگی را ترسیم کنند.

استفاده از زبان هنر برای آینده اصفهان

علی صالحی، عضو هیئت‌رئیسه، سخنگو و رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان نیز با حضور در این آیین اظهار کرد: ما باید این مسئله را تبیین کنیم که آیا اصفهان شهری صنعتی پر از ماشین‌آلات و زمخت است یا شهری که بر افق فناوری و گردشگری توسعه پیدا می‌کند. اگر نگاه ما به حالت اول است که هیچ؛ اما برای حالت دوم نباید نگاه التقاطی داشته باشیم.

وی ادامه داد: به این معنا که نباید از یک طرف به دنبال توسعه صنایعی باشیم که مخاطراتی برای محیط زیست به دنبال دارد و از طرف دیگر بخواهیم اقدامات جسته‌گریخته‌ای در حوزه گردشگری، فرهنگ و هنر انجام دهیم. باید تکلیفمان روشن باشد، کمااینکه چشم‌انداز اصفهان تکلیف را مشخص کرده است.

عضو هیئت‌رئیسه شورای شهر اصفهان گفت: توجه به گردشگری، خانواده و اعضای آن جزو مأموریت‌های اصلی مدیریت شهری است. ما در حوزه گردشگری، چندین موضوع را در تجربه‌های جهانی پیش‌رو داریم و باید رویدادمحور، دستاوردمحور و جاذبه‌محور باشیم و یا برای مخاطب و قشر خاصی کار کنیم.

وی یادآور شد: مسیر سیاست‌گذاری ما در حوزه فرهنگی و اجتماعی شهر، مسیری بوده که در کنار دستاوردهای گذشته، بر رویداد و مخاطب خاص تمرکز داشته‌ایم. ما باید علاوه بر میراث تاریخی و داشته‌های فرهنگی اصفهان، این شهر را برای قشر و رویدادهای خاصی مناسب تعریف کنیم.

صالحی توضیح داد: جشنواره‌هایی همچون پوپک، خندستان، فیلم‌های کودکان و نوجوانان و المپیاد فیلمسازی نوجوانان در همین مسیر قرار دارند و می‌خواهند زبان هنر را در کنار مخاطب کودک و نوجوان برای آینده اصفهان و گردشگری این شهر رقم بزنند.

وی تأکید کرد: ما باید از زبان هنر و ظرفیت رویدادها استفاده کنیم تا واقعیت مخدوش بعضی کشورها از ایران بزرگ را خارج از فضای بسته رسانه‌ای و شبکه‌های اجتماعی در قالب چنین تعاملات و رویدادهایی تعریف کنیم. همچنین باید ارزش افزوده‌ای برای همه کودکان شهرمان در نظر بگیریم تا نقش‌پذیری و مسئولیت‌پذیری را از این طریق تمرین کنند و فردای اصفهان را با این مهارت‌ها رقم بزنند.

کودکان و نوجوانان؛ از اولویت‌های اصلی مدیریت شهری اصفهان

سپس میثم بکتاشیان، معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان بیان کرد: شهرداری اصفهان بنا دارد در حوزه مدیریت شهری، فرهنگی و هنری، سه رویداد فرهنگی و هنری را در فضای کشور به‌مثابه برند مطرح کند و مسائل پیرامون آن‌ها همچون توجه به گردشگری و حضور کودکان و نوجوانان را نیز رقم بزند.

وی توضیح داد: یکی از اولویت‌های اصلی مدیریت شهری، تمرکز بر کودک و نوجوان است. جشنواره پوپک یکی از مهم‌ترین جشنواره‌هایی‌ست که در اصفهان در حال رشد و نمو است و توانسته اعتبارات ملی و بین‌المللی برای خود فراهم آورد. ۲۸ کشور دنیا در سال گذشته، یعنی سومین دوره این جشنواره حضور داشتند که نشان از تأثیرگذاری آن است.

معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان اظهار کرد: حدود ۹۳۰۰ اثر نقاشی از شهرهای ایران و کشورهای گوناگون در سال‌ گذشته به جشنواره پوپک ارسال شد که توانست به معرفی فرهنگ، تاریخ و تمدن ایران اسلامی و اصفهان بپردازد.

وی یادآور شد: در سال گذشته، اتوبوس پوپک در تمامی محلات شهر و مناطق پانزده‌گانه و به‌خصوص مناطق کم‌برخوردار حضور پیدا کرد تا بستری برای حضور کودکان و نوجوانان در این مسابقه فراهم کند. همچنين با مراجعه به بیمارستان‌های تخصصی کودکان تلاش کردیم تا فضا را برای حضور کودکان بیمار نیز فراهم کنیم. حضور در مدارس اطراف شهر، چهارباغ و فرهنگسراها نیز از دیگر فعالیت‌های ما بود.

بکتاشیان استقبال کودکان و نوجوانان از سومین مسابقه پوپک را نشان‌دهنده توسعه این امر در فضای شهری، استانی و فراملی دانست و گفت: امیدواریم که امسال هم بتوانیم جشنواره را پررونق‌تر از سال گذشته برگزار کنیم.

وی با بیان موضوعات جشنواره پوپک در سال‌های گذشته گفت: «شهر من، شهر زندگی»، «شغل‌های شهر من» و «جاهای دیدنی شهر من» به ترتیب، موضوعات جشنواره پوپک در سال‌های گذشته بودند. ستاد جشنواره و هیئت علمی آن به این نتیجه رسید که شعار و موضوع این دوره از جشنواره را «داستان‌های شهر من» قرار دهد.

معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان علت تعیین چنین موضوعی را آگاهی از تصویری دانست که از میراث ناملموس، شنیده‌ها، تاریخ شنیداری، فرهنگ عامه و داستان‌های شهر در ذهن کودک و نوجوان امروزی شکل گرفته است. دلیل دیگر این است که کودکان و نوجوانان تصویر مدنظرشان را از آینده خود، شهرشان و انتظاری که از حوزه شهری دارند، بیان کنند تا مدیران شهری بتوانند با توجه به دغدغه آن‌ها، تصمیم مناسب‌تر و درست‌تری در حوزه شهری بگیرند.

وی تأکید کرد: از آنجا که هر رده سنی، نوع نگاه و تحلیل تصویرگری متفاوتی دارد، آثار این دوره از جشنواره در چهار دسته سنی داوری خواهد شد. این چهار بخش شامل رده‌های ۴ تا ۶ سال، ۷ تا ۹ سال، ۱۰ تا ۱۳ سال و ۱۴ تا ۱۸ سال است و آثار هر رده به‌صورت جداگانه مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.

بکتاشیان ادامه داد: به‌کار بستن تخیل و نگاه نقادانه، خلاقیت و نوآوری نیز امتیازهای ویژه‌ای دارد. کاربرد مهارت‌های اجرایی حتی استفاده از تکنیک هوش مصنوعی برای شرکت در جشنواره پوپک نیز از سوی هیئت علمی جشنواره در دست بررسی است.

وی اضافه کرد: مخاطبان می‌توانند با مراجعه به پایگاه اطلاع‌رسانی این جشنواره به نشانی iicpf.com از روزشمار آن آگاهی یابند و ثبت‌نام خود را نیز تکمیل کنند. اختتامیه مسابقه پوپک نیز در هفته دوم اردیبهشت‌ماه سال آینده برگزار خواهد شد؛ زیرا زمان مناسب‌تری به لحاظ آب و هوایی و زیبایی شهری است و قرابت زمانی با جشنواره‌های دیگر ندارد.‬‬

معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان در پایان با اشاره به اهمیت این جشنواره در کشورهای گوناگون گفت: دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در شهر اصفهان و همچنین تمامی رایزنی‌های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای گوناگون با پوپک آشنایی دارند و هرساله در انتظار فراخوان آن هستند.

سفرای خارجی پیگیر جشنواره پوپک بودند

در ادامه مجید خاشعی، رئیس اداره امور فرهنگی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان با اشاره به توجه جشنواره پوپک به جنگ غزه بیان کرد: ما نوعی دیپلماسی عمومی و فضایی در دنیا ایجاد کرده‌ایم و این مسئله نشان داد که ایران اسلامی به کودک و نوجوان اهمیت می‌دهد. در دوره دوم این جشنواره، ۱۶ کشور شرکت داشتند و سال بعد، یعنی در دوره سوم این تعداد به ۲۸ کشور رسید.

وی افزود: میزان استقبال بین‌المللی به گونه‌ای بود که سفیران بعضی از کشورها پیگیر برگزاری اختتامیه جشنواره بودند. این اتفاق و این جشنواره، زبان گویایی برای نشان‌دادن اصفهان با عنوان شهر دوستدار کودک بود.

رئیس اداره امور فرهنگی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان ضمن بیان زمان دریافت آثار تأکید کرد: فرایند شروع دریافت آثار از ۱۰ آذرماه سال جاری تا ۱۰ فروردین‌ماه ۱۴۰۴ است و به تاریخ میلادی، از ابتدای دسامبر ۲۰۲۴ تا ۳۰ مارس ۲۰۲۵ را دربر می‌گیرد.

یادآور می‌شود، در پایان این نشست از سیداحمد احمدی، استاد کارگاه ساخت تندیس و عروسک پوپک تجلیل به عمل آمد و از کودکان و نوجوانان برگزیده در حوزه ساخت تندیس و عروسک پوپک نیز تقدیر شد.